Чай "Англійський сніданок", розфасований компанією Твайнінгс
У наш час на виготовлення сорту «Англійський сніданок» використовують найчастіше складну чайну суміш із зборів індійського (асамського), цейлонського та кенійського чаїв. Перший, як стверджують експерти, надає суміші «хмільну м'якість», другий – «золотистість», третій – міцність. Титестери і фасувальники чаю («блендери») у кожному випадку скрупульозно вивіряють суміш, щоб вона залишалася незмінною за ароматом і смаком, не відхилялася від стандарту, що встановився для цього сорту.
Назва «Англійський сніданок» пов'язана з тим, що цей сорт особливо підходить традиційній, причому дуже ґрунтовній ранковій трапезі британців, до якої входять яєчня з беконом, копчена риба, шинка, мармелад з тостом або щось подібне. Цей міцний і різкий за смаком напій, гармоніюючи з такого роду меню, чудово пробуджує від сну і в той же час не розбурхує швидко, як кава, а надає свіжість і бадьорість поступово, лише через 15-20 хвилин після сніданку. Його добре пити з молоком, що й роблять у своїй більшості англійці.